►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΑΑΣ………. ►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ………. ►ΕΦΚΑ………. ► ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ……….
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Δεκεμβρίου 07, 2019
Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος
(Αναδημοσίευση) ως έχει το κείμενο
Κάποια συμπεράσματα που εξηχθησαν από τη χθεσινη μας συνάντηση με τον Υφυπουργό μας και τους αγαπητους εν ενεργεια συναδέλφους :
-Άπαντες οι συνάδελφοι εδειξαν τεράστιο ενδιαφερον για να ενημερωθουν για το συνολο των θεμάτων-προβλημάτων που αναπτυξαμε και υποσχέθηκαν πως θα πραξουν τα προβλεπόμενα-δεοντα για να επιλυθουν (τουλάχιστον αυτα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους)
-Για τα ασφαλιστικά -συνταξιοδοτικα μας θέματα , θα υπάρξει συνεργασία με τις αρμόδιες Δνσεις , ουτως ωστε να υπάρξει ολοκληρωμένη και νομικα τεκμηριωμένη προταση-εισηγηση του Υπουργειου μας προς τα συναρμοδια Υπουργεια για επιλυση βασικων και σημαντικων προβλημάτων οπως π.χ. η υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ, το εργασιακό των συνταξιουχων, οι αδικιες του ν.4387/2016, η επέκταση των ετων εκστρατείας για ΟΛΟΥΣ (ο ΕΦΚΑ δεν υιοθετεί ουτε τις διαταξεις του αρθρου 11 του ν.4609/2019 !!!), η επέκταση των ετων παραμονής περαν της 35ετίας για όλα τα στελέχη των Ε.Δ., που προέρχονται απο το χωρο των Υπξκων, η απόδοση της μεγαλύτερης πόσοστωσης της ανταποδοτικής συνταξης στα στελέχη που αποστρατευθηκαν ευδοκίως τερματίσαντες κ.α.
-Για το θέμα της διαρκους απομειωσης του προσωπικού των Ε.Δ. και δη σε συγκεκριμένες "ευαισθητες" ειδικότητες, μας αναφερθηκε πως υπάρχει διαυλος επικοινωνίας με την Υπουργο Παιδείας, στο πλαισιο επαυξησης των εισκατεων στις Στρ. Σχολες, με παραπλευρες ισόποσες απώλειες όμως, σε αλλες ειδικότητες ....
-Για το θέμα της επιδοσης ξιφων σε στελέχη και των τριων κλάδων που τα δικαιουνται απο μακρου τα στελέχη μας, οι επιτελεις και απο τα 3 σωματα, αναφερθησαν πως εχουν υπογραφει συμβασεις πλαισιο με προμηθευτες, αλλα δυστυχως ο περιορισμός και μειωση(κατα 62%) , του λειτουργικου ΠΥ και των οικειων κωδικων, δυσχεραινει τις προσπάθειες αμεσης επιλυσης συγκεκριμενων προβλημάτων
-Για το εργο των Στρ. Νοσοκομείων μας, ο Υφυπουργός δηλωσε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ και πολύ ευχαριστημένος με την λειτουργία τους (παρα τα πολλα προβληματα που υφίστανται με προεξαρχον αυτό της ελλειψης προσωπικου) & την εξωστρέφεια που αποπνέουν και ως απώτοκο αυτης, ειναι τα 25 εκατομμυρια ευρω απο δωρεες και χορηγίες τρίτων φορέων (οπως π.χ. το ιδρυμα Νιαρχου). Για το θέμα δε, των οφειλων του ΕΟΠΥΥ και του ΕΚΑΒ, υπαρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας, μεταξύ των αρμοδιων υπουργων ουτως ωστε να επιλυθει το θεμα ειτε με την καταβολή των ποσών ειτε με την ισόποση επαυξηση στους οικειους κωδικους του Π/Υ του ΥΠ.ΕΘ.Α.
-Για τη συμβαση με την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, την ενδεχόμενη επέκτασή της ή τη διενεργεια νεου διαγωνισμου, θα συνεκτιμηθουν και οι αιτιάσεις της ΕΑΑΣ & του ΜΤΣ, αναφορικά με τη δικαστική διένεξη που υπαρχει με τη συγκεκριμένη τραπεζα, αναφορικά με το θεμα του "ΑΤΤΙΚΑ" , ουτως ωστε να επιλεγεί η κατλληλοτερη και συμφεροτερη για τα στελέχη του Υπουργειου μας, λύση .
-Για το θεμα της χορήγησης εκτακτου μερισματος, η ενημέρωση μας κάνει λόγο για θετική απόκριση απο ΜΤΝ & ΜΤΑ, αρνητική απο ΜΤΣ (δεν προβλέπεται) και αναμένεται η τελική απόφαση απο τον Υπουργο.
-Συζητηθηκαν από τους Πρόεδρους των Μ.Τ. τα προβλήματα που θα ανακυψουν στο αμεσο μέλλον, με την καταβολή των ΒΟΕΑ των παιδιων μας, και εξετάζονται τροποι επιλυσης του θέματος που θα ανακύψει (επαυξηση των δικαιουμενων στα επομενη δεκαετία στο διπλάσιο , από αυτους που το λαμβανουν στις ημέρες μας)
-Για το θέμα της συτάσεως "ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΠΞΚΩΝ", αποσαφηνισθηκε πως τα θέμα ευρισκεται στα Γενικα Επιτελεια προς συζητηση υποβολή θεσεων-προτασεων τους, πως η εναρξη ισχυος θα ειναι αυτη της καταθέσως του σχετικου σ/ν (εφοσον και εαν) και πως δεν θα έχει αναδρομικότητα για οσα στελεχη υπάγονται σε αυτην την κατηγορία και υπηρετουν στος ταξεις των Ε.Δ.
Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Οικ. Συμβουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτόν τον ιστότοπο σεβόμαστε τους συνομιλητές και τους αναγνώστες και ως εκ τούτου πρέπει τα σχόλια να είναι κόσμια χωρίς ύβρεις και χυδαιολογία.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.