►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΑΑΣ………. ►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ………. ►ΕΦΚΑ………. ► ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ……….
Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Απριλίου 28, 2023

 



 

   1. Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, το θρίλερ για την καταβολή του έκτακτου μερίσματος, έτους 2022 απόστρατους του Στρατού Ξηράς και της Χωροφυλακής, θα έχει αίσιο τέλος, καθόσον  απόψε ή  αύριο το πρωί ο ΥΕΘΑ  θα προβεί στην υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης. 

   2. Το ΜΤΣ δηλώνει ετοιμότητα για την κατάθεση στους λογαριασμούς των συναδέλφων.

   3. Το θρίλερ για την καταβολή του έκτακτου μερίσματος, έτους 2022 ξεκίνησε την ημέρα του συλλαλητηρίου 05/4/2023(τυχαίο;) όταν ο κ. Βάλαρης, Διευθυντής του γραφείου του ΥΕΘΑ, ενημέρωσε το Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ ότι η ΔΟΙ/ΓΕΣ και ο Α/ΓΕΣ είναι αρνητικοί  στην καταβολή του 13ου μερίσματος.

  4. Στη συνέχεια και η ΓΔΟΣΥ/ΥΠΕΘΑ συνηγόρησε με την παραπάνω αρνητική πρόταση. 

   5. Έγκυρη πηγή δηλώνει πως ο ΥΕΘΑ αγνοούσε τις αρνητικές προτάσεις και πως με δική του εντολή λύθηκε το πρόβλημα! 

  Δείτε την δημοσίευση στις 06 Απριλίου

ΒΟΜΒΑ: - Δεν θέλουν να χορηγήσουν το 13ο μέρισμα στους απόστρατους του Στρατού Ξηράς! - Ποιος το εισηγήθηκε και ποιοι το στηρίζουν

   1. Σύμφωνα με έγκυρες (πιο έγκυρες δεν γίνεται), πληροφορίες η Διεύθυνση οικονομικού του ΓΕΣ αρνείται να προβεί στην καταβολή του έκτακτου μερίσματος, έτους 2022 απόστρατους του Στρατού Ξηράς και της Χωροφυλακής.

      2. Η ενημέρωση αυτή, κατά διαβολική σύμπτωση, συνέπεσε με το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες έξω από το ΥΠΕΘΑ!

     3. Εδώ γεννιούνται μερικά αβίαστα ερωτήματα:

          α. Το ΓΕΣ/ΔΟΙ θα πρέπει να ανέφερε, για να πάρει την έγκριση, από τον Α/ΓΕΕΘΑ, το ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ και τον ΥΕΘΑ 

       β. Ο ΥΕΘΑ θα πρέπει να ενέκρινε την πρόταση, πριν ακόμη εφαρμοστεί ο ν.5023/2023 που ο ίδιος έφερε και ψήφισε στη Βουλή. 

       γ. Μήπως ο ΥΕΘΑ θέλει να "εκβιάσει" την Ε.Α.Α.Σ, για  να σταματήσει την συνέχιση των κινητοποιήσεων και την προσφυγή της, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, γνωρίζοντας πως η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, θα είναι αμείλικτη και πως θα δικαιώσει τους απόστρατους  του Στρατού Ξηράς και της Χωροφυλακής.

       4. Ποιο από τα παραπάνω ερωτήματα ισχύει; ΄

         Ι> Το α; 

         Ι> Το β;

         Ι> Το γ;

         Ι>  Όλα τα παραπάνω;

          

                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΤΣ

Ενημέρωση για την εφαρμογή των Διατάξεων του Ν.5018/2023

 

1.       Σας γνωρίζουμε ότι, κατόπιν απάντησης της Η.Δ.Ι.Κ.Α. Α.Ε., η παύση της κράτησης του ν.4093/12 για τους δικαιούχους μερίσματος του ΜΤΣ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο μέρισμα μηνός Μαρτίου αλλά θα υλοποιηθεί από το μέρισμα μηνός Απριλίου (πληρωμή τέλος Μαρτίου 2023).

2.       Επίσης σας ενημερώνουμε, ως προς τα θέματα της καταβολής του έκτακτου μερίσματος, έτους 2022, καθώς και της επιστροφής των κρατήσεων του ν.4093/12, ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν μετά την υπογραφή των απαραίτητων Υπουργικών Αποφάσεων.

3.       Το Ταμείο, με νέα ανακοίνωσή του, θα σας ενημερώσει για τις ακριβείς ημερομηνίες υλοποίησης των παραπάνω.

Αθήνα,  20 Φεβ  2023

 -Ο-

Γενικός Διευθυντής του ΜΤΣ

Ταξχος  Αντώνογλου Δημήτριος

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτόν τον ιστότοπο σεβόμαστε τους συνομιλητές και τους αναγνώστες και ως εκ τούτου πρέπει τα σχόλια να είναι κόσμια χωρίς ύβρεις και χυδαιολογία.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.