►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΑΑΣ………. ►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ………. ►ΕΦΚΑ………. ► ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ……….
Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Οκτωβρίου 14, 2021



Μηνυτήρια Αναφορά του Πλωτάρχη ε.α. Π. Σταμάτη ΠΝ στον Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)

Τα κρίσιμα νομικά και πραγματικά περιστατικά:

1.- Είμαι Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία, τ. Διευθυντής της Υ.Δ.Δ.Ε., αποστρατεύτηκα από το ΠΝ, τις 8 Φεβρουαρίου 2012 και λαμβάνω σύνταξη από τον ΕΦΚΑ.

2.- Την 24η Ιουνίου του 2021 απέστειλα στον ΕΦΚΑ, σχετικά με τη μη έκδοση πράξης υπολογισμού συντάξεως σχετικά με τον επαναυπολογισμό της συντάξεώς μου βάσει των διατάξεων του ν. 4387/2016.

3.- Ο ΕΦΚΑ δεν απάντησε στην ως άνω Εξώδικη δήλωσή μου.

4.- Αλλά ούτε απάντησε πάλι, όταν κατέθεσα στον ΕΦΚΑ την με αρ. αίτηση 1648477/10/6/2019, στην οποία αιτήθηκα την έκδοση ενημερωτικών συντάξεων από Ιανουάριο 2019 έως και Ιούνιο 2019 καθώς και πράξη επαναυπολογισμού συντάξεως που διενεργήθηκε με τις διατάξεις του ν. 4387/2016, καθώς υπήρξε μια μείωση 200 ευρώ περίπου από την σύνταξη μου που ελάμβανα τον Δεκέμβριο 2018, η οποία εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2019 εξακολουθεί δε έως και σήμερα. Η ανωτέρω μείωση εμφανίστηκε στον τραπεζικό μου λογαριασμό που κατατίθεται η σύνταξη. Μη γνωρίζοντας από πού υπήρξε η ως άνω μείωση στερήθηκα και στερούμαι το δικαίωμα της Δικαστικής προστασίας.

5.- Από το διαδίκτυο πληροφορήθηκα το με αρ. πρωτ. Σ60/14/704781ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ του Διοικητή του ΕΦΚΑ, προς όλες τις περιφερειακές δομές του ΕΦΚΑ, «ότι δεν υπάρχει επιτακτική υποχρέωση των διοικητικών οργάνων να εκδώσουν διοικητική πράξη συγκεκριμένου περιεχομένου όσον αφορά τον επαναυπολογισμό των συντάξεων». Δηλαδή ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, διευκρινίζει και εντέλει στους υφισταμένους τους να μην εκδώσουν διοικητική πράξη επαναυπολογισμού συντάξεως, διότι δεν υπάρχει επιτακτική υποχρέωση της υπηρεσίας, έγγραφο που έχει έννομες συνέπειες, είναι προορισμένο για εξωτερική κυκλοφορία, προς πλήρη απόδειξη κάθε γεγονότος που βεβαιώνεται, έναντι πάντων, με σκοπό την απώλεια «δικαιώματος» μου, όπως είναι αυτό της περιουσίας.

7.-Ο Συνήγορος του Πολίτη με έγγραφό του προς το Διοικητή του ΕΦΚΑ τις 26.6.2019, του επισημαίνει ότι δεν υπόκειται στη διακριτική του ευχέρεια αλλά ο επανυπολογισμός κάθε σύνταξης διενεργείται κατά δέσμια αρμοδιότητα και προϋποθέτει την έκδοση της εκτελεστής διοικητικής πράξης του επαναυπολογισμού.

8.- Εκ των ανωτέρω λοιπόν δεν συνάγεται κ. Εισαγγελέα ότι συνειδητά προβαίνουν  σε παράνομο παράλειψη; Από το γεγονός ότι είχαν επίμονη και τεκμηριωμένη όχληση από μένα, καθώς και από τον Συνήγορο του Πολίτη, πλην όμως αυτοί ενήργησαν παράνομα, αποστερώντας μου την πλήρη γνώση και την χορήγηση της ατομικής διοικητικής πράξης επαναυπολογισμού της συντάξεως μου, δεν τεκμαίρεται τούτο;...

Το πλήρες κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας έχει ως εξής:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτόν τον ιστότοπο σεβόμαστε τους συνομιλητές και τους αναγνώστες και ως εκ τούτου πρέπει τα σχόλια να είναι κόσμια χωρίς ύβρεις και χυδαιολογία.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.