►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΑΑΣ………. ►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ………. ►ΕΦΚΑ………. ► ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ……….
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Μαρτίου 27, 2020
Κορωνιός και μαύρο χιούμορ - Πρόλογος

Ζούμε όντως σε έναν υβριδικό πόλεμο τριών μετώπων: Του κορονωϊού, του μεταναστευτικού και αυτόν του οικονομικού συστήματος. Τρία μέτωπα αμιγώς συνδεδεμένα.
Το πρώτο ανοιχτό μέτωπο είναι αυτό του ιού που έχει τόση μεγάλη μεταδοτικότητα και επιθετικότητα, που στο μυαλό σου έρχεται η σκέψη, μήπως τελικά οι  συνωμοσιολόγοι  του διαδικτύου έχουν δίκιο ότι είναι κατασκευασμένος από ανθρώπινο μυαλό και διαδόθηκε σκόπιμα  από ανθρώπινο χέρι;
Πως είναι δυνατόν εκατομμύρια ανθρώπων να προσβάλλονται κάθε χρόνο από γνωστούς ή άγνωστους ιούς , να πεθαίνουν χιλιάδες από ιώσεις κάθε χρόνο και να μην έχει δοθεί τέτοιος συναγερμός;
Και με αυτόν τον καινούργιο ιό, γιατί μας έκλεισαν στα σπίτια μας με τόσο αυστηρά μέτρα ;
Πολλά τα ερωτήματα, πολλές οι σκέψεις, πολλές οι θέσεις επιστημόνων και εσύ διαβάζοντάς τα όλα αυτά δεν ξέρεις τι να πιστέψεις. Να βάζω μάσκα ή να μη βάζω, να μένω σπίτι ή να μη μένω και αν μένω γιατί είναι ανοιχτά τα super market και έκλεισαν τις εκκλησίες, γιατί είμαι παράτυπος αν κυκλοφορώ έξω με ένα χαρτί που ο ίδιος βεβαιώνω ότι κοιτάξτε θα πάω στο φούρνο και αν δε το έχω πληρώνω – αν τα έχω-  πρόστιμο 150 ευρώ, τα έσοδα των οποίων,  όπως μας λένε πάνε στο Ε.Σ.Υ. ;
Και είναι σχήμα οξύμωρο να χωλαίνει το σύστημα υγείας και από την άλλη να θέλουν να μοιράσουν εν μέσω αυτής της κρίσης- αν αληθεύει-  13.500.000 εκατομμύρια στα κόμματα.
Έχουμε πάθει το βέρτιγκο των αεροπόρων με όλα αυτά που βιώνουμε.
Το δεύτερο ανοιχτό μέτωπο είναι αυτό του εποικισμού της Πατρίδος μας.  Δυστυχώς ο ιός έχει επισκιάσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο τα Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) καμιά αναφορά. Τι γίνεται στον Έβρο πόσοι εισέρχονται καθημερινά στα νησιά μας, πόσοι μεταφέρονται στις δομές στην ενδοχώρα και πόσοι εγκαθίστανται σε αντίστοιχες σε νησιά μας, απολύτως τίποτα. Σιγή ιχθύος, τι τα θέλεις τα ΜΑΤ  και τα δακρυγόνα  ένας ιός , ενσπείρεις τον φόβο στους Ιθαγενείς και κάνεις ότι θέλεις χωρίς εντάσεις  - αντιδράσεις και οι αλλοεθνείς εγκαθίστανται στα άγια χώματα μας.
Οπότε μετά τη λήξη συναγερμού, όλα καλά χωρίς καμιά αντίδραση, χωρίς να ματώσει ρουθούνι και θα δούμε με το φως του ήλιου μια άλλη εικόνα σε πόλεις και χωριά μας.
Το τρίτο ανοιχτό μέτωπο είναι το αναμενόμενο Παγκόσμιο οικονομικό κραχ .
Ήδη ο ΥΠΟΙΚ μας προετοίμασε ψυχολογικά, 9% η ύφεση στην Ευρωζώνη στο 3% στην Ελλάδα μετά τη λήξη του συναγερμού. Μη περιμένετε άμεσα ανάκαμψη, μας είπε που σημαίνει ότι η οικονομική κρίση θα συνεχιστεί, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα και οι συνταξιούχοι θα εξακολουθούν να λιμοκτονούν.
Το τραπεζικό σύστημα – μη γελιόμαστε – ότι θα πληγεί αντιθέτως θα είναι πάλι κερδισμένο, καθώς  και οι πολυεθνικές εταιρείας , αυτοί δεν πρόκειται να χάσουν τίποτα. Το ερώτημα είναι μέχρι που θα φτάσουν;
ΚΑΤΑΚΛΕΊΔΑ:
Τα μόνα μέτρα που θα πρέπει να λάβουμε, ως δοκιμαζόμενος Ελληνικός λαός είναι:
Να μη φοβόμαστε γιατί ο φόβος είναι κακώς σύμβουλος, τρέφει όλο αυτό το σύστημα και το γιγαντώνει.
Να παραμείνουμε αισιόδοξοι και πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας τις οποίες θέλουν να φιμώσουν ή να τις απαρνηθούμε. Η πίστη και η αισιοδοξία είναι τα όπλα που μας έμειναν, μας τονώνουν το ηθικό και στρέφουν το νου προς τη σωστή κατεύθυνση, για να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο και ορατό εχθρό.
Να σκεφτόμαστε και να φιλτράρουμε όλα αυτά που γίνονται γύρω μας από πολλές μεριές και οπτικές γωνίες και να μη παρασυρόμαστε από ανίδεους ή και επιτήδειους του συστήματος που θέλουν να μας ενσπείρουν τον τρόμο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των σκοτεινών ή μη δυνάμεων.
Ας ευχόμαστε όλες και όλοι αυτή η Παγκόσμια κρίση να έχει και θετικά αποτελέσματα για όλον τον κόσμο, να γίνει μια καινούργια αρχή δημιουργίας, ανάπτυξης , οικονομικής  επανεκκίνησης  και ας ξεκινήσουμε από το σημείο μηδέν που βρισκόμαστε τώρα.
Ευάγγελος Μαυρογόνατος
Κιλκίς, 27/3/2020 μ. Χ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτόν τον ιστότοπο σεβόμαστε τους συνομιλητές και τους αναγνώστες και ως εκ τούτου πρέπει τα σχόλια να είναι κόσμια χωρίς ύβρεις και χυδαιολογία.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.