►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΑΑΣ………. ►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ………. ►ΕΦΚΑ………. ► ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ……….
Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Ιανουαρίου 26, 2020
Αποτέλεσμα εικόνας για συνταξεις σχεδιο νομου

(Θετικό το γεγονός πως δεν αναστέλλεται η σύνταξη για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο (για τους άνω των 62 ετων όμως), όπως κ η μείωση του ποσοστού για όσους υπάγονταν στο μείον 60ο/ο του ν.4387/16.
Αρνητικό το γεγονός πως οι συγκεκριμένες διατάξεις θα συμπεριλάβουν κ όσους είχαν δηλώσει πως εργάζονται πριν την ισχύ του ν.4387/16, για τους οποίους θα αυξηθούν οι μειώσεις.
ΕΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΡΟΣΟΧΗ στα Μετοχικά μας Ταμεία, καθόσον η διάταξη κάνει λόγο για ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ παροχές)
...................,
Το άρθρο 20 του ν.4387/2016 (ΦΕΚ Α 85 ) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Αρθρο 20 Απασχόληση συνταξιούχων 1. α. Στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους του Ε.Φ.Κ.Α., οι οποίοι έχουν ήδη αναλάβει η αναλαμβάνουν από της δημοσιεύσεως του νόμου εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του Ε.Φ.Κ.Α., οι ακαθάριστες συντάξεις κύριες, επικουρικές και προσυνταξιοδοτικές παροχές καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 30% για όσο χρονικό διάστημα απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή την δραστηριότητα. β. Στο ανωτέρω ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το εξωιδρυματικό επίδομα των διατάξεων της παρ. 1 και 2 του άρθρου 42 του ν.1140/1981 όπως ισχύει, και το επίδομα ανικανότητας των διατάξεων του άρθρου 54 του π.δ/τος 169/2007 . 2. Για τους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας εφαρμόζονται οι διατάξεις των εντασσομένων στον Ε.Φ.Κ.Α. φορέων. 3. α. Για το χρονικό διάστημα απασχόλησης του συνταξιούχου καταβάλλονται για τον μισθωτό συνταξιούχο και τον αυτοτελώς απασχολούμενο ή ελεύθερο επαγγελματία ή υπαγόμενο στη ασφάλιση του ΟΓΑ, με την επιφύλαξη της παραγράφου 4.α., οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές του άρθρου 38 ή άρθρου 39 ή 40 αντιστοίχως. β. Οι συνταξιούχοι πρώην φορέων κύριας ασφάλισης ή του Δημοσίου που είχαν αναλάβει ή αναλαμβάνουν δραστηριότητα για την οποία υπάγονται στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ καταβάλλουν την ασφαλιστική εισφορά του άρθρου 40.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτόν τον ιστότοπο σεβόμαστε τους συνομιλητές και τους αναγνώστες και ως εκ τούτου πρέπει τα σχόλια να είναι κόσμια χωρίς ύβρεις και χυδαιολογία.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.