►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΑΑΣ………. ►ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ………. ►ΕΦΚΑ………. ► ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ……….
Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Νοεμβρίου 01, 2019
ΠΟΜΕΝΣ σε Μετοχικά Ταμεία: ΜΗΝ δώσετε επίδομα στους απόστρατους – Πρωτοφανής ανακοίνωση συνδικαλιστών προκαλεί οργή – Ναι στο επίδομα από την ΠΟΕΣ

Την ώρα που η κυβέρνηση συζητά να δοθούν κάποια χρήματα σε ασθενείς πληθυσμιακές ομάδες και υπάρχουν δημοσιεύματα ότι μελετάται και η παροχή στους απόστρατους ενός έκτακτου βοηθήματος,
η ΠΟΜΕΝΣ εκφράζει την αντίθεσή της και με επιστολή της προς τα Μετοχικά Ταμεία και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ζητά να μην πάρουν αυτό το επίδομα οι απόστρατοι.
Το γεγονός ότι συνδικαλιστές στρέφονται κατά αποστράτων έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση και σχολιάζεται δυσμενώς από την συντριπτική πλειοψηφία των εν ενεργεία στρατιωτικών και των αποστράτων.
Τι αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η ΠΟΜΕΝΣ:
Χωρίς να επιθυμούμε την δημιουργία κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος των πρώην συναδέλφων μας αποστράτων στρατιωτικών οφείλουμε να αναρωτηθούμε:
– Είναι τόσο εύρωστα τα Ταμεία μας ώστε να δύνανται να προβούν σε τέτοιου είδους και αγνώστου ύψους εκταμιεύσεις – χαριστικές παροχές;
– Σε ποια μελέτη βιωσιμότητας και σε ποιόν προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί η αγνώστου ύψους παροχή; Ακούγεται ότι θα βαρύνει τα Ταμεία περίπου 10.000.000 ευρώ.
– Ποιος ο σκοπός χορήγησης του εκτάκτου επιδόματος;
Κύριοι Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των Μετοχικών Ταμείων η διασφάλιση της βιωσιμότητάς και η σωστή διαχείριση της περιουσίας των Ταμείων μας, είναι ζωτικής σημασίας υπόθεση
που αφορά το σύνολο των στελεχών, αποτελεί αναμφίβολα υποχρέωση των προσώπων που ηγούνται και διοικούν τα Ταμεία, και η όποια βαρύνουσα απόφαση τους θα πρέπει να λαμβάνεται με αίσθημα συνείδησης και ευθύνης απέναντι στις νεότερες γενιές.
Επαναλαμβάνουμε, χωρίς να θέλουμε να μπει το σαράκι του κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ εν ενεργεία και αποστράτων
εδώ τίθεται το θέμα από ποια επένδυση προκύπτουν τα περισσεύματα της ευρωστίας των Ταμείων μας αν όχι από τις εισφορές που καταβάλουμε οι εν ενεργεία
γιατί αν ισχύει αυτό τότε το λογικότερο θα ήταν να μειωθούν οι εισφορές των εν ενεργεία και όχι να δοθούν έκτακτα επιδόματα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΠΟΜΕΝΣ ζητά:
Να μας αποστείλετε προς ενημέρωση των μελών μας πλήρη πρακτικά των Διοικητικών Συμβουλίων που αποφάσισαν την χορήγηση των έκτακτων επιδομάτων.
Επίσης να ανακαλέσετε με αντίστοιχες αποφάσεις των ΔΣ την καταβολή των έκτακτων επιδομάτων αν δεν προηγηθούν τα προβλεπόμενα εκ του νόμου (Μελέτη βιωσιμότητας, προϋπολογισμός, Απόφαση ΔΣ που θα συμμετέχει εκπρόσωπος της ΠΟΜΕΝΣ).
Άμεση ενημέρωση της Ομοσπονδίας για την κατάσταση των Μετοχικών Ταμείων βάση επίσημων εκθέσεων και μελετών.
Κύριε Υπουργέ, κ.Υφυπουργέ, κ. Γεν. Γραμματέα, παρακαλούμε για την θεσμική σας παρέμβαση ώστε να σωθεί το κύρος των Ταμείων μας
απέναντι στα μάτια όλων των εν ενεργεία συναδέλφων που αυτή την στιγμή αναρωτιούνται αν κάποιοι με τα δικά τους χρήματα κάνουν πολιτική.

ΠΟΕΣ σε Μετοχικά Ταμεία: Ναι στη χορήγηση βοηθήματος

Την άμεση καταβολή του βοηθήματος στους απόστρατους καθώς είναι μερισματούχοι των Μεςτοχικών Ταμείων ζητά σε αντίθεση με την ΠΟΜΕΝΣ, η ΠΟΕΣ, υποστηρίζοντας ότι «οι μνημονιακοί νόμοι έκλεψαν αρκετά από τους αποστράτους».
Στην επιστολή της αναφέρει:
Είναι περιττό να τονίσουμε, εσείς το γνωρίζετε άλλωστε καλύτερα από τον καθένα μας, ότι όλα τα χρόνια της κρίσης οι συντάξεις των αποστράτων, με μνημονιακή απαίτηση,
μειώθηκαν κατά μέσο όρο εξήντα τοις εκατό (60%), τα δε αποθεματικά των Ταμείων που διοικείτε «κουτσουρεύτηκαν» μετά από Τροϊκανές απαιτήσεις.
Αλλεπάλληλα δικαστήρια, ενώπιον των οποίων προσέφυγαν, είτε κατά μόνας απόστρατοι, είτε θεσμικά μέσω των Ενώσεών τους, τους δικαίωσαν
και τους έδωσαν το όπλο να παλέψουν για την επιστροφή των αντισυνταγματικώς και αναδρομικώς παρακρατηθέντων ποσών που αναλογούσαν σε κάθε έναν και κάθε μία έκαστο/η.
Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει οποιαδήποτε ενέργεια ή απόφασή σας για επιστροφή, με κάθε νόμιμο τρόπο, ελαχιστότατου έστω ποσού
από τα «κλεμμένα» χρήματα των αποστράτων συναδέλφων μας, που συγκεκριμένες πολιτικές κυβερνήσεων του παρελθόντος επέβαλλαν.
Άλλωστε η διαχρονική ύπαρξη των Ταμείων είναι η ενίσχυση των μερισματούχων και η οικονομική ανακούφισή τους, εφόσον υπάρχει τέτοια δυνατότητα.
Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν από όλες και όλους μας στους πραγματικούς ιθύνοντες των μειώσεων.
Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτόν τον ιστότοπο σεβόμαστε τους συνομιλητές και τους αναγνώστες και ως εκ τούτου πρέπει τα σχόλια να είναι κόσμια χωρίς ύβρεις και χυδαιολογία.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.